OM ORGASMER

 

Kunsten at nyde din orgasme

Som sexolog får jeg ofte mail fra kvinder, der føler sig frustreret og snydt – eller ligefrem forkerte, fordi de ikke kan få den ene, eller anden form for orgasme.

Jeg kan godt forstå deres frustrationer, da det eneste, der fokuseres på i medierne og fra os sexologer er, hvor vigtigt det er, at have et godt sexliv. Vi bombarderes med hvad den ene kan – eller ikke kan og med hvordan vi får bedre og større orgasmer. Der skabes præstations angst og stress for os alle sammen.

Men hvilken målestok bestemmer egentlig, hvad det vil sige, at have et godt sexliv – og er klimaks overhoved så vigtigt?

Et godt sexliv kommer ikke udefra – men indefra. Følelsen kommer, når vi mærker alt den nydelse vores krop kan give os.
Kvinder er alle forskellige og vore kroppe er forskellige. Vore præferencer er forskellige og på samme måde er vores måde, at modtage nydelse på også forskellige.

Nogle kvinder er fysiologisk skabt på en måde, at en form for orgasme er lettere at opnå end andre. Derfor kan vi heller ikke bruge det, at måle os med andre, som et parameter.

Når det så er sagt, så er orgasme ikke nødvendigvis ensbetydende med klimaks. Den feminine form for orgasme  bølger konstant gennem vores krop. Det eneste vi skal, er at tune ind på den.

Orgasme kan være mange ting, de kommer i alle former, størrelser og følelser. Den ene er ikke bedre end den anden. De er altid tilgængelige hvis vi ønsker dem.

Men betyder det så, at vi ikke behøver at prøve noget nyt. Nej selvfølgelig ikke. Men det handler om hvor vi kommer fra.

Et godt udgangs punkt er, at føle sig hel og lykkelig i sin seksualitet. Når man gør det, så kan man kaste sin nysgerrighed på noget nyt.
Men tilgange til noget nyt, skal komme som en berigelse af ens liv og såfremt det ikke lige lykkes første gang, så er man ikke forkert.

Så mit råd er:

  • Elsk dig selv.
  • Elsk de orgasmer du får, lige meget hvordan de er.
  • Mærk de orgasmer du får, også selv om de ikke opnås i form af klimaks.
  • Og vær så nysgerrig på dig selv, måske oplever du så ny orgasmer.