katrineberling.dk

Vibrator Guide – Fem gode tips.

Magic wand

Som sexolog får jeg ofte spørgsmål omkring brugen af vibrator. Hvor lidt eller hvor meget kan jeg bruge den, og er det muligt at bruge den for meget. Derfor har jeg samlet 5 tips til at bruge en vibrator, og hvad du skal være opmærksom på, når du bruger den. 

1. Hvilken vibrator skal jeg vælge

Der findes mange forskellige vibratorer, og det kan være meget svært at vælge. For hvad vil passe bedst til dig? Og selvom du får anbefalet en vibrator af en veninde, eller du læser, at en vibrator er fundet bedst i test, så er det ikke sikkert, at den vil virke for dig.

Så den bedste måde at finde ud af, hvad der passer til dig, er at prøve dig frem. Derfor kan det også være en god idé at starte med noget enkelt, som en klitorisvibrator eller en Womanizer der kun skal bruge udenpå.

Hvis du føler, du har en meget sensitiv klitoris, så køb en lille vibrator. Hvis du føler, din klitoris har brug for meget stimulation, så køb noget større som en magic wand.

Vi har alle forskellige præferencer, så hvis en vibrator ikke gør noget for dig, eller ikke er for dig, så betyder det ikke, at der er noget i vejen med dig. Du har ganske enkelt andre præferencer

2. Vibrator, den hurtige vej til orgasme

Da en vibrator giver dig kraftig og hurtig stimulation, vil du ofte opnå en hurtig orgasme. Nogle kvinder kan få en orgasme på under 1 minut med en Womanizer, mens andre skal bruge lidt længere tid.

Som tommelfingerregel plejer jeg at sige, at hvis vi kan komme på 5 minutter med en vibrator, skal vi sikkert bruge ca. 10 minutter med vores fingre. Og hvis det er en partner, der skal stimulere os, vil det ofte tage lidt længere tid, så måske 15 minutter.

Vi har altså brug for lidt mere tålmodighed, hvis vi skal have orgasme med brug af fingre. 

Nogle kvinder vil også opleve, at når de bruger deres vibrator ofte, som i hver dag, så tager det lidt længere tid. Derfor kan det være en god idé at holde en vibratorpause engang imellem. Ofte kan du opleve kraftigere orgasmer, hvis du har holdt pause i 5 til 7 dage.

3. Gå ikke altid efter den hurtige orgasme

Hvis vi altid gør det samme, oplever vi det samme. Dette princip gælder også ved onani. Derfor anbefaler jeg altid, at vi ikke altid kun går efter den hurtige orgasme. Der er masser af muligheder for at gøre noget nyt og anderledes med vores vibrator.

Hvad sker der for eksempel, hvis du ligger på en ny måde, bruger længere tid på at onanere, eller hvis du undgår orgasmen lige når den er ved at være der, for så at begynde forfra og bygge nyt lyst og ophidselse op? 

Jo mere nysgerrig du er på, hvordan du selv opnår orgasmer, og på hvilke måder du kan opnå orgasme på, jo lettere vil det også være for dig at opnå orgasme med en partner.

4. Skal den med i dobbeltsengen?

Om en vibrator skal med i sengen er et individuelt valg, hvad føles bedst for dig. Sex og onani er to forskellige oplevelser, den ene har vi med os selv, den anden med vores partner. Derfor giver de to os også to forskellige ting.

Mange oplever, at de får hurtigere orgasmer, når de er alene, mens andre oplever, at de savner intimitet og nærvær fra partneren, når de er alene. Så det kan være godt at spørge dig selv: Hvad er vigtigt for dig i onani, og hvad er vigtigt i sex for dig? Når du har svaret på det, vil det måske være lettere for dig at se, om du ønsker din vibrator med i dobbeltsengen.

Hvis det er orgasmen, der er det vigtige for dig, skal den måske med ind, mens hvis det er intimitet og nærværet med din partner, der er vigtigt, skal den måske ikke. Eller måske ønsker du begge dele, så den skal med engang imellem.

5. Er orgasmen bedre med en vibrator?

Den kraftige vibration fra vibratoren gør ofte, at orgasmen ofte føles kraftig. Men det er ikke ensbetydende med, at det for alle altid vil føles bedst sådan. Jeg møder nemlig mange kvinder, der oplever, at de får så hurtige orgasmer, at de ikke når at blive ophidset.

Når vi derimod bruger mere tid på onani, så er der ofte også mulighed for, at vi bliver mere ophidset, og vil orgasmen ofte føles bedre.

Mange kvinder fortæller også, at de oplever en forskel i orgasmen, om det er med vibrator eller med fingre. Da vibratoren ofte er meget kraftig, kan det føles, som om orgasmen bliver presset frem, hvorimod det kan mærkes, som om den kommer mere rundt i kroppen, når vi bruger fingre. Måske fordi vi ofte bruger mere tid, når vi bruger fingre.

Du kan jo prøve dig frem. Hvordan er en orgasme forskellig for dig, om du bruger en vibrator eller fingre?