SEXTIPS

 

Kan man have for mange sexpartnere?

Der har været en del debat på det sidste om man kan have for mange sexpartnere. Især Venstre-politikeren Anahita Malakians har sagt, at hun ofte er blevet dømt for at have haft over 100 sexpartnere. Og da BT lavede en undersøgelse for nylig svarede 48% ja til, at man kan have for mange sexpartnere.

Det er egentlig interessant, at vi har travlt med hvad andre gør seksuelt. For så længe der er to mennesker, der siger ja, er det så ikke helt fint?

Hvem er jeg til at dømme det?

Jeg har været single i mange år, hvilket gør, at jeg har haft en del sexpartnere. Som single kan jeg savne berøring og varme fra et andet menneske og det kan jeg få igennem sex. Samtidig er jeg som sexolog fascineret af sex, og elsker de opdagelser og oplevelser som intime møder kan give mig.

Jeg har sex, fordi det gør mig glad. Jeg finder det sjovt. Nogle gange lærer jeg noget nyt om mig selv, eller om mænd. Jeg har det godt bagefter, føler mig glad, fri og fuld af energi.

Men det er bestemt ikke det samme som, at jeg har sex med hvem som helst. Jeg siger bestemt også nej tak til sex, og jeg er meget selektiv, når det kommer til sexpartnere. Mange tror måske at hvis man er sexolog og interesseret i og åben om sex, så har man altid lyst, og siger ja til alt og alle. Sådan er det langt fra for mig.

Gør det som virker for dig.


Jeg mener hverken at folk skal have mere sex eller mindre sex. Mange eller få sexpartnere. Jeg tænker, at vi alle er forskellige, har forskellige behov, længsler og ønsker, så vi skal finde ud af, hvad der virker for os selv og ikke sammenligne os med andre.

Samtidig tror jeg heller ikke at vores sexlyst er statisk, den er hele tiden i forandring, så vi kan have perioder hvor vi har lyst til mere eller mindre sex. Derfor møder jeg også ofte mennesker som er i en periode, hvor de udforsker eller leger mere end de har gjort før.

Eller sigler, der nærmest er gået i frivillig cølibat. Men det betyder ikke nødvendigvis at nu vil det være sådan for dem for altid. Det kan være en periode, de er i lige nu.

Selv har jeg haft mange perioder med forskellige lyster i mit liv. Men hvis vi dømmer hinanden, gør noget mere rigtigt eller forkert vil vi være med til at hæmme seksualiteten og der er der ingen af os der har interesse i.

Jeg vil dog råde alle til at svare på dette spørgsmål:

HVORFOR HAR JEG SEX?


For man kan have sex af de forkerte grunde, på samme måde som man kan spise eller drikke alkohol af de forkerte grunde.
Jeg vil også anbefale dig om at se på, om du efter sex har en god eller underlig følelse indeni.

Den dårlige følelse kan være fordi du har haft sex af de forkerte grunde – fx for bekræftelse eller fordi du var fuld eller fordi du ikke fik sagt fra, eller gik over dine egne grænser, sagde ja til noget du egentlig ikke ville … eller noget andet.
Her kan du kan lære noget om dig selv. Blive bedre til at bevare din egen integritet, og stå mere ved dig selv og din seksuelt.

Det værste du kan gøre er – i mine øjne – at have sex, hvis du ikke har lyst. Fordi du synes, du bør. Fordi du synes, det er pinligt lang tid siden, du sidst havde. Fordi du savner bekræftelse. Fordi du ikke vil stemples som kedelig eller frigid. Omvendt er det lige så slemt, at sige nej til sex, selvom du har lyst, fordi du ikke vil stemples som billig.

Mærk din lyst – og følg den. Uanset om det betyder lidt eller meget sex.

Lad os fejre forskellighederne.


Den meget populære tv serie på Netflix Sense8 handler om, at vi alle er forskellige og ens på samme tid. At vi er forbundet og kan mækre hinandens glæder og smerter. Hvis du ikke har set den, så de den og bliv inspireret.

Jeg tro på, at verden vil være et bedre sted, hvis vi stopper med at dømme hinanden. Sig hurra til forskellighederne. Mange eller få sexpartnere.