parforhold

 

Planlæg en erotisk aften

Som sexolog og parterapeut møder jeg mange par, der har et begrænset eller ikke fungerende erotisk samliv.

Mange af os kender det, den ene dag tager den anden og når aftenen falder på, er der hverken energi eller lyst til samvær eller erotik. Det er lettere og mere bekvemt at tænde for Netflix og slappe lidt af.

Men både intimitet, erotik og sex er en vigtig del af et parforhold, fordi de fleste af os har brug for at være mere end gode venner. Vi vil gerne føle os set, forstået, elsket og begæret.

Jeg anbefaler derfor ofte par at sætte nærvær og intimitet i kalenderen, for at planlægge en erotisk aften. Hvis parret er villig til det, kan de også sætte sex i kalenderen, men det kræver at de begge siger ja.

 

Mange har modstand ved at planlægge sådanne møder.

Argumenterne er mange: ”Hvad nu hvis jeg ikke lige har lyst den dag”, eller ”så bliver det for planlagt og uromantisk”, eller ”det kan man da bare ikke”. Det ses som en fallit erklærling når vi kommer derud, hvor vi skal planlægge at være sammen.

 

Derfor virker sådanne møder.


Når vi planlægger møder, kan vi se frem til dem og forberede os. Vi kan vælge et tidspunkt for daten, hvor vi ved der er mere energi. (Alle aftaler efter kl. 21 burde forbydes.) Det gør at vi nu får muligheden for voksentid, hvor vi ikke skal tale om to do lister og hvem der gør hvad. Samtidig sender vi et signal til hinanden om, at du er vigtig for mig. Så vigtig at du er i min kalender. Sammen med alt det andet jeg har planlagt. For hvor meget spontanintet har vi egentlig i vores liv?

 

Planlæg en erotisk aften

Vi er alle medvirkene til at skabe det liv vi har, om vi er single eller i parforhold. Som single ved jeg, at hvis jeg ikke gør noget så sker der ikke noget, så jeg bliver nødt til at ringe til mine veninder og lave aftaler eller gå på tinder, hvis jeg vil se andre mennesker.

Det er det samme i parforholdet, vi kan ikke sidde og vente på at den anden gør noget. Hvis vi er trætte af at se Netflix så må vi gøre noget – tag initiativ til noget andet.

Se evt. min liste over hvad par kan lave af sjove ting sammen her.

Så planlæg en erotisk aften. Sæt gerne flere date i kalenderen. Det kan både være hygge stunder, erotiske aftener, weekend ture eller seksuelle møder – det er helt op til jer.

Men glæd jer til dem.

Kærlig hilsen Katrine Berling

 

Få min guide Mere og bedre sex på kun 7 dage lige her.

Få mere succes med dine dates

Køb Mini E-bogen Dater du din kæreste allerede i dag.

Tilbudspris kun kr 80,-