parforhold

 

Kom tættere på hinanden med øjenkontakt

Elsker du altid med lukkede øjne? Eller måske med lyset slukket?
Det er der mange, der gør.
Og det er lidt ærgerligt, fordi når vi ser hinanden dybt ind i øjnene under elskov, kommer vi tættere på hinanden og oplever en lang større intimitet.

Intim øjenkontakt får os til at udskille kærlighedshormonet oxytocin. Det får os til at føle os forbundne med hinanden. Så jo mere vi kigger hinanden i øjnene, jo mere oxytocin – og dermed mere kærlighed, større forelskelse og intimitet. Lyder det ikke dejligt?

Så hvis du ikke allerede gør det, så ville jeg begynde at eksperimentere med mere øjenkontakt. Det er skønt, det er power fuldt og det får forelskelsen til at blomstre på ny.

 Øv jer på øjenkontakt.

Hvis du ønsker at blive bedre til øjenkontakt, så aftal med din partner, at I skal øve jer på det, næste gang I har sex. I kan lade jer inspirere af disse øvelser:

God ide at kigge i det venstre øje, både fordi det er det modtagende øje og fordi det kan være forstyrrende hvis man flakker mellem de to øjne. I vil gerne have den dybe kontakt.

  • Mediter sammen – mens i kigger hinanden i øjnene. ( gerne nøgne inden elskov)
  • Elsk med hinanden (gerne i missionærstillingen) samtidig med at i holder øjenkontakten hele vejen igennem.
  • Sid sammen i Yab-Yum, mens manden er inde i kvinden. Hold øjenkontakten, mens i trækker vejret sammen. Dette skaber en skøn og intim forbindelse mellem jer. Kvinden må godt bevæge sig blidt frem og tilbage.

Når du mestrer de 3 overstående øvelser kan du også øve dig i at få orgasme med åbne øjne. Mange af os har en tendens til at trække os ind i os selv når vi får orgasmen, men at holde kontakten kan være meget intens. Det kan være svært i starten, men det kan læres, så giv endelig ikke op, selv om det ikke lykkes de første par gange.

God fornøjelse med de åbne øjne.

Hvordan har dit parforhold det?
Måske et det tid til Parterapi