SEXTIPS

At sige Nej til sex

Nogle gange SKAL mænd sige nej til sex.

Tænk hvis mænd sagde nej til sex når deres koner/kærester er føjelige. På engelsk hedder det Acquiescent, Ready to accept something without protest, or to do what someone else wants. På dansk kan det oversættes til, at være føjelig eller gå med på/til. Jaét kommer her fra et sted, hvor vi ikke har lyst, men alligevel siger ja, af en eller anden grund.

Rigtig mange kvinder er føjelige – og ikke kun når det kommer til sex. Når vi er det, vil det sige, at vi egentlig ikke er med på det. Vi er ikke ”turned-on”. Vi har i virkeligheden ikke lyst, men vi gør det alligevel. Så bliver han glad. Vi føler det er vores pligt. Det er også lang tid siden. Tænk hvis han finder en anden osv.
Nogle har endda aftalt, at gøre det hver torsdag. Også selv om de begge ved, at hun ikke har lyst, men så får han da noget. Men sex er ikke noget vi SKAL have! Problemet er også, at manden ender op med at have sex med en kvinde der føjer ham. Hun er ikke ”surrenderet” eller ”turned on”. Han tager hvad muligheden byder sig, for man ved jo aldrig hvornår man får noget igen.

Resultatet bliver ofte dårlig sex, hvor kvinden ikke er til stede. God sex kommer fra to personer, der er villige til elskoven – er ”surrenderet” og hengiven.

Men hvad gør det egentlig ved parforholdet. Det skaber skår i parforhold, fordi kvinden langsomt mister respekten for sin mand. Hun mister respekten for ham, fordi han ikke ser hende. Fordi han ikke mærker hende. Og hvad er det for en mand, der har lyst til at ligge oven på en kvinde, der ikke har lyst?
Det er aldrig nok, at sige jeg elsker dig. Vi skal praktisere kærligheden. Det, at have sex med en kvinde, der ikke har lyst viser ikke kærlighed og ømhed. Så jo mere en mand tager, hvad han kan få, jo mere mister kvinden respekten og kærligheden til ham. Hvilket igen gør, at hun får mindre og mindre lyst.

Hvis mænd var mere ”turned in” på kvinden. Lyttede til hvad hun egentlig sagde og når de mærker, at hun er ”føjelig/acquiescent”, så sagde: ”Skat, jeg kan se du ikke er der lige nu, skal vi ikke vente til et andet tidspunkt”. Så vil respekten for manden vinde. Hun vil føle sig set og forstået – og få mere lyst.

Så kvinder skal kende forskellen på, at sige JA og et nej. At sige nej, er at tage os selv alvorligt. Og i virkeligheden kan vi aldrig sige Ja, hvis vi ikke kan sige nej. At sige NEJ – når det er et NEJ, er langt bedre for hende selv og parforholdet.
Manden derimod skal lære at se og mærke sin kvinde. Når han får et halvt JA, så skal han sige nej til sex.

Læs også Ingen sure miner tak, det er ok at sige nej til sex